Link to External Pages with Anchor Elements wont work

Link to External Pages with Anchor Elements wont work
0

#1

Tell us what’s happening:

Your code so far

<link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Lobster" rel="stylesheet" type="text/css">
<style>
  .red-text {
    color: red;
  }

  h2 {
    font-family: Lobster, Monospace;
  }

  p {
    font-size: 16px;
    font-family: Monospace;
  }

  .thick-green-border {
    border-color: green;
    border-width: 10px;
    border-style: solid;
    border-radius: 50%;
  }

  .smaller-image {
    width: 100px;
  }
</style>

<h2 class="red-text">CatPhotoApp</h2>

<img class="smaller-image thick-green-border" src="https://bit.ly/fcc-relaxing-cat" alt="A cute orange cat lying on its back. ">
<p>Here's a
  <a herf="http://freecatphotoapp.com"> cat photos </a>for you to follow.</p>

<p class="red-text">Kitty ipsum dolor sit amet, shed everywhere shed everywhere stretching attack your ankles chase the red dot, hairball run catnip eat the grass sniff.</p>
<p class="red-text">Purr jump eat the grass rip the couch scratched sunbathe, shed everywhere rip the couch sleep in the sink fluffy fur catnip scratched.

</p>

Your browser information:

Your Browser User Agent is: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/60.0.3112.113 Safari/537.36.

Link to the challenge:


#2

you have a typo :slight_smile:

try

href=“http://freecatphotoapp.com


#3

I updated the link and still wont work :cold_sweat:


#4

I tested the below code on that challenge and it worked for me, all I did below was fix the href typo.

which test on the left hand side are you failing on?

<link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Lobster" rel="stylesheet" type="text/css">
<style>
  .red-text {
    color: red;
  }

  h2 {
    font-family: Lobster, Monospace;
  }

  p {
    font-size: 16px;
    font-family: Monospace;
  }

  .thick-green-border {
    border-color: green;
    border-width: 10px;
    border-style: solid;
    border-radius: 50%;
  }

  .smaller-image {
    width: 100px;
  }
</style>

<h2 class="red-text">CatPhotoApp</h2>

<img class="smaller-image thick-green-border" src="https://bit.ly/fcc-relaxing-cat" alt="A cute orange cat lying on its back. ">
<p>Here's a
  <a href="http://freecatphotoapp.com"> cat photos </a>for you to follow.</p>

<p class="red-text">Kitty ipsum dolor sit amet, shed everywhere shed everywhere stretching attack your ankles chase the red dot, hairball run catnip eat the grass sniff.</p>
<p class="red-text">Purr jump eat the grass rip the couch scratched sunbathe, shed everywhere rip the couch sleep in the sink fluffy fur catnip scratched.

</p>


#5

im failing on the 2nd one “You need an a element that links to http://freecatphotoapp.com


#6

strange, can you paste the updated code with the corrected typo that you are using now?


#7
<link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Lobster" rel="stylesheet" type="text/css">
<style>
  .red-text {
    color: red;
  }

  h2 {
    font-family: Lobster, Monospace;
  }

  p {
    font-size: 16px;
    font-family: Monospace;
  }

  .thick-green-border {
    border-color: green;
    border-width: 10px;
    border-style: solid;
    border-radius: 50%;
  }

  .smaller-image {
    width: 100px;
  }
</style>

<h2 class="red-text">CatPhotoApp</h2>

<img class="smaller-image thick-green-border" src='//discourse-user-assets.s3.amazonaws.com/original/3X/6/1/61a3499c5abb165be990aa0c1abd23342e60c663.jpg' alt="A cute orange cat lying on its back. ">

<p>Here's a<a herf='http://freecatphotoapp.com'> 
  cat photos </a> 
  for you to follow.</p>

<p class="red-text">Kitty ipsum dolor sit amet, shed everywhere shed everywhere stretching attack your ankles chase the red dot, hairball run catnip eat the grass sniff.</p>
<p class="red-text">Purr jump eat the grass rip the couch scratched sunbathe, shed everywhere rip the couch sleep in the sink fluffy fur catnip scratched.

</p>

#8

from what I can tell the cat photos anchor doesn’t have an href value. I’m not positive this is the case, as the html was rendered. If you mark it as code, I can tell you for certain, but:

what I am seeing is
<a> cat photos</a>
it should be:
<a href="http://freecatphotoapp.com"> cat photos</a>


#9

Thanks for the help it worked


#10

you’re welcome, glad it worked. please add -solved to the title of the post so that people know it is solved :slight_smile:


#11

I’ve edited your post for readability. When you enter a code block into the forum, remember to precede it with a line of three backticks and follow it with a line of three backticks to make easier to read. See this post to find the backtick on your keyboard. The “preformatted text” tool in the editor (</>) will also add backticks around text.