Оригінальна публікація: About freeCodeCamp - Frequently Asked Questions

Що таке freeCodeCamp?

freeCodeCamp — це спільнота з мільйонів людей у всьому світі, які разом навчаються програмувати. Ви можете навчитись програмувати завдяки безоплатним онлайн-курсам, проєктам з програмування та підготовці до співбесіди для роботи розробника. Ми є громадською благодійною організацією 501(c)(3).

Як ви можете допомогти мені навчитись програмувати?

Ви навчитесь програмувати, виконуючи завдання та створюючи проєкти. Ви також отримаєте підтверджені сертифікати.

Чи дійсно freeCodeCamp безоплатний?

Так. Кожна частинка freeCodeCamp — 100% безоплатна.

Чи може freeCodeCamp допомогти мені отримати роботу розробника програмного забезпечення?

Так. Щороку тисячі людей, які приєднуються до спільноти freeCodeCamp, отримують свою першу роботу розробника програмного забезпечення. Якщо вам цікаво, можете переглянути нашу павутину випускників на LinkedIn.

Наскільки велика спільнота freeCodeCamp?

Якщо додати всіх людей, які використовують нашу навчальну платформу, читають наші публікації, дивляться наш ютуб-канал та публікують дописи на нашому форумі, то щомісяця ми допомагаємо мільйонам людей дізнатися про програмування та технології.

freeCodeCamp — неприбуткова організація?

Так, ми є громадською благодійною організацією 501(c)(3), яка підтримується дарувальниками. Ви можете завантажити наш детермінаційний лист, виданий Службою внутрішніх доходів (IRS), тут.

Як я можу підтримати спільноту freeCodeCamp?

Існує багато способів підтримати спільноту freeCodeCamp. Ми покладаємося на внески; кожна гривня допоможе нам надати понад 50 годин навчання людям у всьому світі.

Як зробити одноразовий внесок?

Якщо ви хочете робити одноразові внески, то можете підтримати місію freeCodeCamp у будь-який момент. Можете використати це посилання, щоб зробити внесок будь-якої суми через PayPal.

Я налаштував(-ла) щомісячний внесок, але мені потрібно оновити або призупинити повторюваність. Як це зробити?

Перешліть одну зі своїх щомісячних квитанцій на donors@freecodecamp.org і напишіть, як ми можемо вам допомогти. Ми подбаємо про це та надішлемо вам підтвердження.

Чи приймає freeCodeCamp внески у криптовалюті?

Так. Будь ласка, напишіть Квінсі особисте повідомлення у твіттері та він зможе надіслати вам інформацію про гаманець freeCodeCamp. Він також може надати квитанцію про внесок, якщо вам потрібно.

Скільки мені потрібно часу, щоб закінчити всі сертифікації freeCodeCamp?

Кожна сертифікація займає приблизно 300 годин навчання. Деяким людям може знадобитись більше часу. Наші сертифікації на самостійному вивченні, тому це залежить тільки від вас.

freeCodeCamp — це інтенсивні курси програмування?

Ні. Але багато інтенсивних курсів використовують freeCodeCamp як частину своєї навчальної програми.

Чи може freeCodeCamp замінити навчання у закладі вищої освіти?

Ні. Будь ласка, не залишайте навчання через freeCodeCamp. Ви можете навчатись одночасно. Хоча для роботи розробника не потрібен диплом, отримані знання допомагають.

Завдання потрібно виконувати за порядком?

Ми довго обдумували в якому порядку розмістити теми. Але ви можете обирати порядок самостійно.

Чи потрібно використовувати CodePen для проєктів front end?

Ви можете використовувати будь-які інструменти. Головне, щоб ваш код був доступний для загального перегляду та ви мали демоверсію.

З чого розпочався freeCodeCamp?

Квінсі розпочав спільноту freeCodeCamp у 2014. Тепер він один із тисячі активних учасників.

Я — вчитель. Чи можу я використовувати freeCodeCamp під час навчання?

Так. Багато закладів освіти та освітніх програм використовують freeCodeCamp. Ми у відкритому доступі, тому жодна ліцензія чи спеціальний дозвіл не потрібні. Ми навіть створюємо спеціальні інструменти для вчителів.

Чи можу я вести пряму трансляцію, поки працюю над завданнями та проєктами freeCodeCamp? Чи можу я вести блог з розв’язками?

Так. Ми будемо раді. До того ж не переживайте, що «викрили» проєкти чи завдання. Розв’язки завдань вже є в інтернеті.

Чи можу я створювати додатки та інструменти на основі спільноти та платформи freeCodeCamp?

Так. freeCodeCamp — це відкритий код (ліцензія BSD-3), і більшість неконфіденційних даних freeCodeCamp є загальнодоступними. Але ви повинні заявити, що не представляєте freeCodeCamp та ваш проєкт не схвалений офіційно.

Чи має freeCodeCamp мобільний застосунок?

Ми створюємо застосунок для Android. Тим часом ви можете навчатися, дивлячись ютуб-канал freeCodeCamp. А якщо вам потрібен мобільний застосунок, розроблений спеціально для навчання програмуванню, ми рекомендуємо Grasshopper. Він безоплатний і розроблений учасницею freeCodeCamp та її командою. Ви можете завантажити його на iOS або Android.

Чи можу я отримати роботу в freeCodeCamp?

Ми — невелика благодійна організація, яка підтримується дарувальниками. Ми найняли декількох визначних учасників зі спільноти freeCodeCamp, але ви, швидше за все, отримаєте роботу в одній із сотень компаній, де працюють випускники freeCodeCamp.

Чи можу я інвестувати у freeCodeCamp?

Ми — громадська організація, тому технічно ви вже володієте freeCodeCamp. Ніхто не може володіти акціями громадської організації, її не можна купити чи продати. Тож ви й надалі будете володіти частиною freeCodeCamp, подобається вам чи ні. 😉

При цьому ми будемо раді вашим внескам. Єдиний спосіб, яким ви можете безпосередньо вплинути на freeCodeCamp — це зробити внесок до нашого проєкту.

Де я можу отримати технічну підтримку?

Ось відповіді на типові запитання технічної підтримки.

Підтримайте нас.

❤️ Налаштуйте власний неоподаткований внесок тут. ❤️

freecodecamp-hk-meeting
Частина нашої команди (зліва направо): Мія, Мруґеш, Квінсі, Кріс, Ахмад

Дякуємо вам від команди freeCodeCamp.org.